Dierenartstraining

Dierenartstraining

Uit onderzoek (**) is gebleken dat 78,5% van de honden angst vertoont op de behandeltafel bij de dierenarts. 13,3% van de honden moest de dierenartspraktijk binnengedragen of binnengetrokken worden en minder dan de helft van de honden was ontspannen bij het binnengaan van de dierenartspraktijk. (**) Döring et all. 2009.

Als je behandelingen van te voren traint weet de hond wat er komen gaat, dit geeft minder stress bij de hond en minder stress bij de eigenaar van de hond, waardoor een snelle behandeling bij de dierenarts mogelijk is en de dierenarts veilig kan werken.

Dierenartstraining maakt dus een belangrijk onderdeel uit van de opvoeding van uw hond. Vaak hoor ik mensen zeggen ‘ja, hij moet toch behandeld worden, dus het moet maar even’. Ondertussen bouwt de hond meer stress op en wordt het steeds moeilijker om de hond door de dierenarts te laten behandelen.

   Het is echter niet zo moeilijk om uw hond te leren dat een bezoek aan de dierenarts wél leuk kan zijn!

In nauwe samenwerking met Dierenkliniek Spanbroek is de cursus dierenartstraining ontstaan.

Deze cursus bestaat uit twee delen. Tijdens het eerste deel leert u uw hond in 10 lessen de meest voorkomende behandelingen bij de dierenarts aan, onder andere:

Een braunule aanleggen voor het infuus. Via de braunule kan vocht worden toegediend, maar ook bijvoorbeeld medicijnen.
  Luisteren met een stethoscoop. Met een stethoscoop kan een dierenarts veel horen aan het hart, het is een belangrijk onderdeel van het lichamelijk onderzoek.
  In de bek kijken, zowel de voorste tanden als de achterste kiezen. Daarnaast leert uw hond zijn/haar bek minimaal 10 seconden helemaal open te houden.
   Nagels knippen.
   Hondenkraag omdoen.

 

 

Hieronder ziet u een instructiefilm over het aanleren van de hondenkraag.

 

Na een klein examen, waarbij u op 12 oefeningen wordt beoordeeld, kunt u doorstromen naar het tweede deel van de cursus. U kunt dan samen met de dierenarts de oefeningen in de prakrijk toepassen en onderhouden.

 

Startdatum: dinsdag 12 september 2017.

Meldt u snel aan, want er zijn maximaal 4 plaatsen!


a662de7781-IMG_0115.JPG-for-web-small Deze cursus wordt in groepsverband gegeven, met een maximum van 4 deelnemers per cursus. Locatie: Dierenkliniek Spanbroek, Spanbroekerweg 102, 1715 GS in Spanbroek/ binnenkort ook aan de Oosterwijzend 50 in Nibbixwoud.

De kosten zijn € 75,00 voor 10 lessen, incl. materiaal zodat u thuis meteen aan de slag kunt.