Angst voor Honden

Angst voor Honden

“Help een hond, ik ben bang!”

Ben jij bang voor honden en wil jij graag leren je angst de baas te worden, dan help ik je daar graag bij.

Angst is onmisbaar. Het is goed dat je angst kunt voelen, want het is een aankondiging voor gevaar. Het zou gek zijn als je bij gevaar niet zou reageren, het kan in sommige gevallen zelfs je leven redden! Echter, wanneer de angst overmatig wordt dan helpt het niet meer, maar belemmert het juist. Dan is angst niet meer een vriend, maar een vijand geworden!

De gedachte dat als een angstig persoon een hond aait, hij over zijn angst heen is, is natuurlijk niet waar. Hij zal misschien minder angstig zijn voor die betreffende hond, maar daarmee is zijn angst voor honden in het algemeen niet opgelost. Het is belangrijk dat de angstige persoon regie neemt over zijn eigen leven, in elke situatie.

Mijn aanpak om je angst de baas te worden is individueel maatwerk, gericht op jouw doelstellingen.

Iedereen is anders en het verschil in persoon (vrouw, man, kind of volwassene), maakt dat er geen standaard aanpak bestaat.

Ook de redenen waarom iemand angst voor honden heeft lopen uiteen. Soms is er een concrete aanleiding geweest en soms is het om uiteenlopende redenen er langzaam in geslopen.

Aan de hand van de methode ‘stappen van InZicht’ neem ik alle facetten rond angst mee en gaan we samenwerken om de angst beheersbaar te maken. Want het is niet nodig om je, in een samenleving waar veel honden voorkomen, te laten belemmeren door hun aanwezigheid!

Voor meer informatie en tarieven kunt u contact met mij opnemen.