Balans & Coördinatie

balans (Small)

Balans & Coördinatie

Balans en Coördinatie training is niet meer weg te denken bij het opvoeden van een hond. Het belang van een goed bewustzijn van het lichaam, werken aan conditie, spierkracht en als voorbereiding op de sport is inmiddels al lang bewezen. Tegelijkertijd wordt met de oefeningen gewerkt aan zelfvertrouwen en concentratie. U moet het vergelijken met de gymlessen op de basisschool: een must voor het lijf!

Tijdens de balans en coördinatietraining worden verschillende onderdelen behandeld, onder andere het plankenparcours, cavaletti (kleine hindernissen), balanseieren en balanskussens.

Boaz, puppy
Boaz, puppy
 Puppy’s vanaf 8 weken kunnen al meedoen met deze training (het valt dan onder puppygym), uiteraard op een aangepast niveau. Juist voor de kleintjes wordt nu al een basis gelegd voor de toekomst. Het belang van het leren gebruiken van het lijf en bewustwording van wat wel en niet mogelijk is zal blessures op korte en lange termijn voorkomen.

balans coordinatie Margje Rutsen1
Bento, puber
 Pubers komen in een geheel nieuwe fase: door de groeispurt die ze doormaken komen ze bijvoorbeeld niet meer uit in hun passen (door de groei van de poten en ruglengte) en is het inschatten van inmiddels bekende situaties weer een geheel nieuwe uitdaging.

balans coordinatie Margje Rutsen4
Nura, volwassen hond
 Volwassen honden kunnen werken aan nieuwe uitdagingen binnen de bestaande oefeningen, die zijn er genoeg! Ook voor honden die actief zijn in een sport is balans en coördinatie een goede aanvulling, juist door bewust het lijf te gebruiken kunnen blessures worden voorkomen.

balans coordinatie Margje Rutsen2
Nelson, senior
 Senioren kunnen aan de oefeningen die tijdens de balans en coördinatie training worden gedaan in een aangepaste vorm nog heel goed meedoen. Echter, door ouderdomskwalen zal dit per hond kunnen verschillen.

In alle gevallen zal per hond worden bekeken wat binnen zijn/haar mogelijkheden valt, dat geldt voor zowel de leeftijd van de hond als het ras waartoe het behoort.


a662de7781-IMG_0115.JPG-for-web-smallDe kosten voor privétraining bedragen € 25,00 per 1/2 uur. Tijdens de les wordt er op maat getraind en leg ik u de oefeningen stapsgewijs uit. Mijn uurtarief is inclusief reistijd tot 15 minuten van Nibbixwoud. Langere reistijd wordt verrekend conform mijn uurtarief.