Dogdance

dogdance Margje Rutsen

Dogdance

Dogdance, ook wel doggydance of dansen met je hond is een redelijk jonge sport in Nederland. Het houdt in dat je samen met je hond danst op muziek.

De oefeningen bestaan uit een heel scala aan trics & trucs en alles wat je zelf kunt bedenken. De enige voorwaarde is dat het binnen de mogelijkheden van je hond (ras) moet vallen. Van een Newfoundlander kun je nu eenmaal niet verwachten dat hij op je rug springt, terwijl je van een border collie denkt dat hij alles kan. De onbeperkte mogelijkheden en rasgebonden voorwaarden maken deze sport zo leuk: elke hond kan er aan deelnemen, ongeacht leeftijd en ras.

Op een leuke manier bezig zijn met je hond is de basis van het samenspel en omdat u de oefeningen zelf mag bedenken en daar uiteindelijk een routine (dans) van kan maken kan iedereen zijn eigen niveau en uitdaging bepalen.

Klik op het filmpje voor een impressie (compilatie van de finale van het wereldkampioenschap in Salzburg, 2012):

Dansen met uw hond is echt een belevenis! Neem contact met mij op voor de  mogelijkheden voor uw hond.


a662de7781-IMG_0115.JPG-for-web-smallDe kosten voor privétraining bedragen € 25,00 per 1/2 uur. Tijdens de les wordt er op maat getraind en leg ik u de oefeningen stapsgewijs uit. Mijn tarief is inclusief reistijd tot 15 minuten van Nibbixwoud. Langere reistijd wordt verrekend conform mijn uurtarief.