Linda.nl Dogdance

Dogdance in tv-programma ‘Massa is Kassa’

In een recente tv-uitzending van ‘Massa is Kassa’ ging Nicol met haar hondje Coco op dogdance les. Social media ontplofte, omdat het werd neergezet als een verkleedpartij voor je hond en er erg lachterig over gedaan werd. Het tijdschrift Linda ging op onderzoek uit en heeft mij geïnterviewd over deze sport.  Nee, het is geen verkleedpartij van je hond, dat is zelfs niet toegestaan als je meedoet aan wedstrijden! Als je een mooie dans met met je hond wil uitvoeren, dan vergt dat wel enige voorbereiding. Onderdelen die onder andere aan bod komen zijn: werken aan concentratie bij de hond, lichaamsbesef in de vorm van balans & coördinatie, opzetten van een routine (dans), de verschillende oefeningen en trics & trucs, werken aan een goede (vertrouwens)relatie met je hond en natuurlijk je eigen performance, want het geheel moet er wel sierlijk uitzien, zoals een dans betaamt. Kortom, het is een serieuze sport!

ik raad je aan om een paar lessen te nemen, zodat je zelf kunt ervaren hoe leuk en uitdagend het is!

klik hier voor de link naar het online artikel van Linda.nl

Begeleider Angst voor Honden

Januari 2020: diploma gehaald!

Yes, ik ben geslaagd voor mijn opleiding Begeleider Angst voor Honden met een ‘zeer goed’!

Met ingang van februari 2020 kan ik mensen (kinderen en volwassenen) helpen om van hun angst voor honden af te komen of het in ieder geval beheersbaar te maken. Vindt u honden eng en beheerst deze angst uw leven? Neem contact met mij op voor meer informatie.

Angst voor Honden

Angst voor Honden?

Deze maand ben ik begonnen met de opleiding Begeleider Angst voor Honden. Een mooie aanvulling op mijn trainingen voor honden bij mensen thuis, waarbij sommige gezinsleden angst voor de hond hebben en de lessen die ik op basisscholen geef om kinderen te leren omgaan met honden. Ook daar merk ik dat kinderen steeds vaker angstig gedrag laten zien. Hoe fijn zou het leven zijn zonder deze angst!

Tijdens mijn opleiding mag ik 2 mensen begeleiden die angst voor honden hebben. Het maakt niet uit welke leeftijd de persoon heeft (ook kinderen) en hoe ernstig de mate van angst is.

Bent u bang voor honden of kent u iemand in uw omgeving die bang voor honden is, meld u dan om ermee aan de slag te gaan! We starten in oktober 2019.

Coke TV is op bezoek!

Op 31 augustus en 8 september jl. is het productiebedrijf van Coca Cola, Coke TV bij ons op bezoek geweest voor een workshop met de hond. De Frischicks Puck en Anne mochten met Bent en Nura aan de slag om te ervaren hoe leuk het is om met honden te trainen. Binnenkort de link naar het filmpje op You Tube. Wordt vervolgd!