Snuffelcollege

06111e4154-IMG_0861.JPG-for-web-normal9b3992ae1a-IMG_0996.JPG-for-web-normal
419651f660-IMG_0966.JPG-for-web-normal

Snuffelcollege

In onze samenleving neemt het aantal honden elk jaar toe. Met name kinderen zijn vaak slachtoffer van hondenbeten. Dit is voor een groot deel te verklaren door het feit dat kinderen en honden elkaar niet begrijpen.

Om kinderen te leren hoe ze veilig met een hond moeten omgaan, bezoek ik op vrijwillige basis bij mij in de regio namens de Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren een aantal basisscholen per jaar om kinderen te leren omgaan met honden.

In drie lessen van ongeveer 30 minuten per les leg ik de kinderen uit hoe honden communiceren en wat ze bijvoorbeeld moeten doen als er een ‘enge’ hond aankomt. Verder leg ik uit hoe ze een hond moeten aaien, borstelen en een snoepje kunnen geven.

Tijdens de eerste les zal ik de handpophond ‘Floris’ meenemen, zodat de kinderen kunnen oefenen. In de tweede en derde les zal mijn ‘echte’ (gecertificeerde) hond Bent meekomen, zodat de kinderen het geleerde in de praktijk kunnen brengen. Na afloop van de derde les krijgen de kinderen een werkboekje mee naar huis, waarin de belangrijkste regels nog eens op een rijtje staan en natuurlijk een diploma!

Vindt u het ook belangrijk dat uw kind veilig met een hond leert omgaan? Vraag de school naar de mogelijkheden in het lesrooster en meld u bij mij aan!