Positief trainen

Margje Rutsen Bento schapen

Positief trainen

Investeer in een goede relatie met uw hond: train positief!

Positieve training verbetert de relatie met uw hond. Uw hond vind het leuk om te leren en hoe veel leuker kan dat zijn als je kunt samenwerken met een baas die je daarin op een prettige wijze begeleidt!

U kunt uw hond op verschillende manieren trainen. Ik ben een voorstander van positieve trainingsmethodes en dan met name van de clickermethode. Uiteraard wordt in overleg met u bepaald of u uw hond met behulp van de clicker wilt trainen. Positief trainen is een ruim begrip dus ook zonder de clicker zijn er veel mogelijkheden. Het is belangrijk dat u een trainingsmethode kiest die bij u past!

Bij postieve trainingsmethodes wordt de nadruk gelegd op wat de hond goed doet en niet op wat hij verkeerd doet.

Mensen en dieren leren van de gevolgen van hun gedrag. Als bepaald gedrag iets positiefs oplevert, zal dit gedrag in de toekomst herhaald worden. Levert het gedrag echter iets negatiefs op, dan zal dat gedrag in de toekomst niet herhaald worden (Let op: een uitzondering hierop is zelfbelonend gedrag).

Het geven van stroomcorrecties, het gebruik van slip- en prikkettingen behoren absoluut tot het verleden. Uw hond wordt er gesloten en angstig door. Dit blokkeert niet alleen het leervermogen van uw hond, maar u maakt ook uw relatie met uw hond kapot.

Investeer in een goede relatie en start de positieve training vandaag nog!

21cb8e879e-IMG_0365.JPG-for-web-normal

Op een positieve manier leer ik Nelson de loopplank aan