Informatie en tips

Informatie en tips

Op deze pagina vindt u handige en nuttige informatie.

Let op: Geen hond is hetzelfde en geen situatie is hetzelfde.

Door de jaren heen heb ik veel verschillende hondenrassen getraind van verschillende leeftijden en met verschillende achtergronden. Daardoor heb ik geleerd dat elke hond behandeld moet worden als een individu met een eigen karakter en eigen voorkeuren. Honden binnen een ras(groep) over één kam scheren is iets wat niet mogelijk is. Uiteraard hebben honden binnen een ras(groep) wel bepaalde ras gebonden kenmerken, maar ook die kenmerken zijn niet altijd even sterk aanwezig. Kort samengevat komt het erop neer dat honden trainen geen trucje is, elke hond reageert anders!

Bij de opvoeding van uw hond is het belangrijk dat u kennis heeft over de leerprocessen van een hond. Dit help u  bij het aanleren van oefeningen en sturing in gedrag. Wanneer beloont u (timing) en wanneer kunt u gedrag negeren? Daarnaast is kennis van de hondentaal een must als u met uw hond samenleeft.

Bij de aanschaf en de opvoeding van uw hond heeft u, naast de algemene informatie en tips op deze pagina, absoluut extra begeleiding nodig.

 Klik op de afbeelding voor meer informatie.

ee0269e253-puppyinhuis.JPG-for-web-small
Puppy in huis

Hond en Kind

951a99140a-benchtraining.JPG-for-web-small
Benchtraining

Zindelijkheidstraining

7ebbb49525-hondfiets.JPG-for-web-small
Fietsen met de hond

de-hond-leest-boek-20311157
Boekentips